Tarina

NEKOKAU & Antti Tahvanainen

NEKOKAU on vuonna 2020 perustettu yritys, jonka taustalta sekä samalla koko toiminnan ytimestä löytyy graafinen suunnittelija, AD Antti Tahvanainen.

Ideat tuotteisiin nousevat taiteesta ja tavallisesta elämästä

 ”Olin jo pitkään haaveillut oman verkkokaupan ja yrityksen perustamisesta. Vaikka olen luonteeltani mietiskelevä ja rauhallinen, minussa on aimo annos innostujaa. Olen aina halunnut innostaa muita toteuttamaan haaveitaan, mutta nyt oli sopiva aika tehdä omista haaveista totta.

Kiinnostukseni taiteeseen heräsi jo lapsena, kun äiti ilmoitti minut ja veljeni kuvataidekerhoon. Kerhon opettajat olivat innostavia, tekeminen vei mukanaan ja kokemus oli tulevan visuaalisen urani kannalta käänteentekevä. Myös isäni antoi hyvä esimerkin kätevyydellään: hän esimerkiksi rakensi itse jäädytyskoneen, jolla hän jäädytti meille kolmelle veljekselle oman luisteluradan joka talvi.

Nyt perheeseeni Jyväskylässä kuuluvat avovaimo, kaksi touhukasta lasta sekä kotikissat Vilu ja Pekka. Juureni löytyvät pienestä pohjoiskarjalaisesta kylästä nimeltä Uimaharju. Siellä luonto oli lähellä ja elämä oli rauhallista.

Muutkin kiehtovat kaupungit, joissa olen lapsuuteni jälkeen asunut, ovat jättäneet oman merkkinsä elämääni. Uimaharjun ja Jyväskylän lisäksi olen asunut mm. Joensuussa, Bergenissä Norjassa, Savonlinnassa ja Kuopiossa. Kaikkien niiden vaikutus näkyy töissäni ja rikkaassa visuaalisessa maailmassani. Haluan, että mallistoni on monimuotoinen eikä keskity pelkästään yhteen tyyliin. Mukana on klassisuutta ja tyylikkyyttä, mutta myös leikkisyyttä ja rentoutta.

Rakastan taidetta, designia, musiikkia, muotoilua, valokuvausta ja graafista suunnittelua. Tuotteissani nämä kaikki mielenkiinnon kohteeni yhdistyvät ja tuottavat toivottavasti iloa myös muille. Oman taiteen tekemisen vastapainoksi keräilen taidetta, pelaan videopelejä ja lenkkeilen.

Materiaaleina puu ja erityisesti vaneri ovat sydäntäni lähellä. Puu on kiehtova, elävä materiaali, josta tehtynä jokainen taideteos ja tuote on ainutlaatuinen. Puukorujen lisäksi teen taidegrafiikkaa japanilaisella puupiirrostekniikalla, jossa koivuvanerille kaiverretaan kuva ja se painetaan paperille. Osassa koruista onkin pohjana tällä tekniikalla tehty taideteos – esimerkiksi korvakoruissa näyttäytyvä Uinuva repo on syntynyt taidegrafiikan pajalla puupiirroksena.”

NEKOKAU nyt ja tulevaisuudessa

”Kaikki NEKOKAUn valikoimassa olevat tuotteet ovat minun suunnittelemiani ja ne kootaan valmiiksi asti käsityönä Jyväskylässä. Haluan tukea suomalaista työtä ja suomalaisia yrityksiä. Koruvalikoimaan on tulossa muistakin materiaaleista kuin puusta valmistettuja tuotteita.

Lisäksi minulta voi tilata räätälöityjä koruja omalla idealla tai vaikka yrityksen logolla tehtynä.

Korupajojen järjestäminen on myös suunnitelmissa: niissä osallistujat voisivat itse opetella tekemään koruja kahvin, teen, herkkujen ja jutustelun merkeissä.

Jatkossa haluan tuoda tuotevalikoimaan laajemminkin designia, taidetta ja paperituotteita. Lähitulevaisuudessa myyntiin on tulossa korujen lisäksi julisteita ja grafiikan vedoksia, ja myöhemmin mukaan on tarkoitus saada esimerkiksi valaisimia, kelloja sekä erilaisia design-tuotteita.

Yhteistyö muiden suunnittelijoiden kanssa uusien tuotteiden luomisessa olisi mielenkiintoista, ja otan mielelläni ehdotuksia vastaan.”

Antti Tahvanainen

 

P.S. Liity NEKOKAU-kerhoon tilaamalla uutiskirje: kuulet uusista asioista ensimmäisenä, saat alennuksia ja tarjouksia sekä kuulut valtakunnan parhaaseen Kerhoon.